Veelgestelde
vragen

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn sinds enkele jaren erg populair. Deze vrij nieuwe methode van verlengen maakt dat de natuurlijke wimpers langer en dikker worden. Wimperextensions zijn enkelvoudige synthetische haartjes die gekruld zijn als natuurlijke wimperhaartjes. Ze worden een voor een aangebracht op de eigen wimpers voor een natuurlijke, mooie en volle look. Wimperextensions zijn perfect voor speciale gelegenheden en dagelijks gebruik.

Hoe ziet het er uit?

Met de juiste manier van aanbrengen, dus een synthetische haar op een natuurlijke haar, ziet het er natuurlijk en echt uit. Niemand ziet dat de wimpers verlengd zijn, iedereen zal denken dat u geboren bent met mooie lange wimpers.

Hoe lang blijven wimperexentensions zitten?

Met de juiste manier van aanbrengen blijven wimperextensions de hele natuurlijke groeicyclus van de eigen wimpers zitten. Dit is voor iedereen anders en hangt ook af van de dagelijkse activiteiten. Over het algemeen is het raadzaam om de drie tot vier weken terug te komen om de wimpers bij te laten werken. Er wordt een speciale waterproof wimperlijm gebruikt. De meeste klanten hebben geen last van deze lijm, maar iedereen heeft een ander niveau van gevoeligheid.

Hoe vaak moet ik de extensions bij laten werken?

We raden u aan iedere drie tot max. vier weken terug te komen. Als u te lang wacht vallen de extensions uit en moet u een hele nieuwe set aan laten brengen. De natuurlijke wimperharen vallen iedere 45 tot 60 dagen uit als onderdeel van de natuurlijke groeicyclus en worden op natuurlijke wijze vervangen door een nieuwe haar. Andere factoren zoals blootstelling aan stoom of het vaak aanraken van de ogen kunnen ervoor zorgen dat de extensions eerder uitvallen. Het bijwerken van uw wimpers is nodig om uitgevallen extensions te vervangen. Het bijwerken duurt gemiddeld een uur.

Kan ik mascara op de extensions aanbrengen?

Ja, hoewel er eigenlijk geen mascara nodig is omdat de extensions de illusie van mascara al geven. Maar het kan wel. Er mag alleen mascara op waterbasis worden gebruikt. Gebruik géén op olie gebaseerde mascara of een waterproof mascara. Dit kan de wimperlijm oplossen en de levensduur van de extensions verkorten, waardoor ze sneller uitvallen. Ook moet de nodige zorg gebruikt worden bij het verwijderen van de mascara. Gebruik alleen warm watr om de mascara te verwijderen, geen gewone make-up remover. Wattenschijfjes blijven haken en kunnen aan de verlengingen gaan trekken en ze beschadigen. Het is aan te raden de wimperextensions goed schoon te houden door de ogen te spoelen met warm water en eventueel met make-up sponsjes en de speciale make-up removers voor wimperextensions te reinigen.

Kan ik met de wimper extensions zwemmen, douchen, sporten of een kuuroord bezoeken?

Ja. De wimperlijm die wordt gebruikt is waterproof, dus kunt u douchen, zwemmen, sporten ect. U moet wel goed voor de wimperextensions zorgen. De eerste 24 uur na de behandeling mogen de wimpers niet nat worden, ook niet om te wassen.

Kan ik wimperkrullers gebruiken?

We raden niet aan om mechanische wimperkrullers te gebruiken, omdat ze de wimpers kunnen beschadigen en mogelijk ook de natuurlijke wimpers. De extensions hebben een natuurlijke krul.

Hoe zorg ik voor mijn nieuwe wimperextensions?
  • Zorg dat de wimpers de eerste 24 na de behandeling niet nat worden.
  • Vermijd hete stoom en sauna’s
  • Vermijd stromend water direct op uw wimpers
  • Wrijf niet in de ogen.
  • Gebruik alleen mascara op waterbasis. Als u mascara wilt gebruiken, breng dit dan aan van het midden tot de top, niet op de wortel van de haar.
  • Gebruik op water gebaseerde make-up remover.
  • Laat de extensions niet permanenten
  • Gebruik geen mechanische wimperkruller/tang
  • Trek niet aan de wimpers (de natuurlijke wimpers kunnen voortijdig uitvallen, je kunt de haarschachten beschadigen, dat kan blijvende schade veroorzaken)
Is het product goedgekeurd? Is het veilig?

Op dit moment houdt de FDA (Food an Drug Administration, Amerikaanse keuringsdienst) zich niet met wimperextensions bezig omdat het op de wimperharen wordt bevestigd en niet op de huis. Het aanbrengen is pijnloos en zo ontspannend dat veel klanten tijdens de bahandeling in slaap vallen. Maar onjuiste behandeling door niet gekwalificeerde mensen kan schade veroorzaken. Wij raden aan dat klanten naar een JB Lashes Gecertificeerd Wimperstyliste gaan.

Hoe lang duurt een behandeling en hoe worden de extensions aangebracht?

De behandeling duurt ongeveer anderhalf uur door een ervaren wimperstyliste. U ligt comfortabel op een behandelstoel met uw ogen gesloten. De styliste brengt tape aan onder uw ogen om de onderste wimpers af te dekken. De extensions worden een voor een op de wimperharen aangebracht.

Hoe zoek ik de gewenste look uit?

Er zijn diverse lengtes en dikten mogelijk. De styliste zal eerst een consult met de klant houden om type en style uit te zoeken. Hierbij houdt de styliste rekening met de natuurlijke wimperharen. Bij iedereen is de sterkte en de lengte van de wimperharen anders. Hier houden we rekening mee bij het creëren van een look of een style. Het eindresultaat moet natuurlijk en langdurig houdbaar zijn.